Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Systeembeheer - werk het ultieme domotica systeem uit

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Userfull heeft de vraag ontvangen van een klant om een Er zijn verschillende redenen waarom domotica-systemen zo gewild zijn. Het bespaart tijd, verhoogt de veiligheid, er zijn meer mogelijkheden, …  Er bestaan dan ook al heel wat systemen, maar binnen Userfull en bij onze klanten zijn verschillende specifieke opportuniteiten waar een eigen systeem voor uitgebouwd kan worden.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Dit is een vrije opdracht waarin je op zoek gaat naar deze opportuniteiten en een domotica-systeem ontwikkelt. Dit kunnen er meerdere zijn indien je tijd over hebt.

- Je zoekt binnen Userfull en bij klanten naar opportuniteiten. Bv. Specifieke toestellen blijven ’s nachts aanstaan zonder goede reden. Of wanneer de laatste persoon het alarm vergeet in te schakelen moet een collega zich naar het gebouw verplaatsen om het alarm in te schakelen,…
- Je brengt alle factoren/toestellen die in het domotica-systeem moeten passen in kaart en bepaalt hoe dit systeem opgezet zal worden.
- Je denkt na over hoe het dashboard er zal uitzien. Welke informatie moet weergegeven worden?, hoe zal de informatie weergegeven worden?, Waar kan de gebruiker zaken in-en uitschakelen? Moeten er nog andere acties uitgevoerd kunnen worden op het dashboard?,…
- Je bouwt je systeem en het dashboard en test deze.
- Je voert optimalisaties uit indien nodig.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je zal je eigen domotica-systeem opgebouwd hebben dat meteen één of meerdere noden beantwoord voor Userfull. Dit systeem kan na een testfase ook bij klanten geïmplementeerd worden.

 

illustration

OVER ONZE STAGEPROJECTEN

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

OVER STAGE LOPEN BIJ USERFULL

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

WAT DOET USERFULL? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.