Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Systeembeheer - opzet en demo Intune

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Azure is een service binnen Microsoft dat uitbreidbare cloud-oplossingen bevat die naar eigen smaak kunnen gebouwd en gemanaged worden. Aangezien Azure steeds nieuwe mogelijkheden bevat is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Wij geloven dan ook dat dankzij de vele mogelijkheden van deze tool Azure een heel interessante piste kan zijn voor een stage-opdracht.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

In deze stageopdracht zal je:
- In kaart brengen wat Azure allemaal te bieden heeft
- Welke opties interessant zijn voor kmo’s in welke scenario’s
- Bedenken hoe een bedrijf dat naar de cloud wil gaan optimaal gebruik kan maken van Azure volgens verschillende scenario’s. Wat is de optimale opzet voor welk soort organisatie?
- Een demo opzetten van Azure die bij klanten gebruikt kan worden

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je creëert als het ware de utopische Azure-opzet voor verschillende scenario’s. Dankzij jouw inzichten en demo zal Userfull sneller mogelijke klanten kunnen detecteren en de communicatie rond Azure kunnen optimaliseren. Dit kan het sales-proces een stuk vergemakkelijken en het geeft onze collega’s de mogelijkheid om de klanten beter te ondersteunen.

 

illustration

OVER ONZE STAGEPROJECTEN

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

OVER STAGE LOPEN BIJ USERFULL

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

WAT DOET USERFULL? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.