Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Systeem- en netwerkbeheer - security audit

illustration
 

WAAROM DIT PROJECT ?

Voor sommige projecten is het nodig een security audit uit te voeren om te weten te komen wat de huidige status van hun algemene IT-beveiliging is en wat er nog ontbreekt. Userfull heeft hier al documentatie voor opgesteld en voert deze audits regelmatig uit, maar de nood aan procesoptimalisatie blijft bestaan. Daarom geven wij jou in dit stageproject de vrijheid om dit proces in vraag te stellen en na te gaan wat er nodig is om een goede security audit op te leveren.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Stel een formule op met must-have’s en nice-to-have’s wanneer er een security audit gedaan wordt. Je stelt met andere woorden een template op die als basis dient voor projecten met een security audit. Je gaat na welke elementen uitgevoerd moeten worden, hoe deze uitgevoerd moeten worden, tekent best practices uit en test deze.

Belangrijk hierbij is te weten dat wij geen specialist zijn in security audits en dat we bij security niet streven naar ‘state-of-the-art’ security : we hechten meer belang aan redelijke maatregelen te treffen naar information security toe en niet te optimaliseren naar technische security toe.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Als resultaat lever je een getest document op dat gevolgd zal worden bij elke security audit die Userfull bij haar klanten zal uitvoeren. Dit document vertelt wat er getest moet worden in welke situatie, hoe we dit testen en wat de resultaten van de audit zijn. De concrete oplevering kan je zelf zover uitbreiden als nodig volgens je eigen inzichten rond wat jij noodzakelijk acht.

 

illustration

Over onze stageprojecten 

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

Over stage lopen bij Userfull

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

Wat doet Userfull? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.