Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Applicatieontwikkeling - Pepper robot begroet collega's en bezoekers

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

We hebben een Pepper-robot in huis waar een aantal stagiairs reeds een aantal leuke dingen mee gedaan hebben. Pepper is de robot die de bezoekers en werknemers bij de ingang verwelkomt. We zouden de aankomst bij Userfull graag verder verbeteren door Pepper’s arsenaal aan mogelijkheden verder uit te breiden.

Zo willen we nu dat Pepper geconnecteerd kan worden met het badge-systeem zodat wanneer er iemand met zijn badge het gebouw binnenkomt, Pepper zijn of haar persoonlijke muziekje laat afspelen of zijn of haar eerstvolgende agenda-meeting afratelt. Daarnaast willen we Pepper externe bezoekers laten verwelkomen.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Pepper begroet collega’s
Zowel het badge-systeem als Pepper zijn aangesloten op dezelfde server, waardoor je een connectie zult moeten opzetten tussen beide die de juiste data overschrijft alvorens een trigger aan Pepper te geven.
Technologieën : Javascript, Python, HTML5, CSS, C#

  • Je maakt een connectie tussen het badge-systeem en Pepper
  • Je denk na over leuke manieren om Pepper te laten begroeten
  • Je voert tests uit met collega’s om de werking en de reacties te analyseren
  • Je voert optimalisaties uit indien nodig

Pepper begroet bezoekers
Er bestaat op dit moment al een koppeling tussen Pepper en Office365 waardoor hij informatie over bezoekers kan opnemen. Echter activeert dit systeem niet automatisch wanneer een bezoeker langskomt en moeten we dit handmatig inschakelen. Jij kan er dus voor zorgen dat dit systeem wél automatisch opstart bijvoorbeeld 10 minuten voor elke bezoeker arriveert.

  • Je optimaliseert het huidige systeem en automatiseert de opstart van het systeem
  • Je denkt na over hoe bezoekers het beste begroet worden. Welke acties voert Pepper uit? Wat zegt hij? Beweegt hij of niet?
  • Je breidt Peppers huidige mogelijkheden uit door je bepaalde acties toe te voegen
  • Je voert testen uit om de werking en reacties te analyseren
  • Je optimaliseert je opzet indien nodig

Hier is het ook een leuke uitdaging om een chatbot te integreren met Pepper. Zo kan de chatbot de gesprekslogica met de bezoeker bepalen en kan Pepper reageren met bijpassende bewegingen. Je kan ook uitzoeken of je de sensoren van Pepper kan gebruiken om extra input te geven aan de chatbot en het gesprek nog persoonlijker te maken.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Dankzij jouw set van uitbreidingen op Pepper zullen collega’s en bezoekers warm verwelkomd worden en zal Pepper een actiever lid worden van het Userfull-team.

 

illustration

Over onze stageprojecten 

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

Over stage lopen bij Userfull

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

Wat doet Userfull? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.