Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Applicatieontwikkeling - focus booth uitbreiden en automatiseren

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Userfull heeft haar eigen focus booth : een speciaal gedesignde box, ontworpen met kwaliteitsvolle materialen, om focus te maximaliseren. In de booth staan een verstelbaar bureau, een extra scherm om op te werken maar ook… 3 77-inch schermen waarop interactieve afbeeldingen ervoor zorgen dat je je in de bergen, een Marokkaans theehuisje of op het strand waant. In de focus booth word je daarnaast ook vergezeld door muziek – afgestemd op de omgeving die je geselecteerd hebt : fluitende vogeltjes in de bergen en Marokkaanse muziek en geroezemoes in het theehuisje. Licht en airco houdt het een aangename werkplek die de focus bevordert.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

We willen de focus booth graag verbeteren en daarom omvat je stageproject dat je het volgende mogelijk maakt :

  • Op een tablet wordt aangeduid welke persoon de focus booth betreedt. Deze tablet heeft de verschillende gebruikersprofielen opgeslagen waardoor wanneer een specifieke Userfuller aangeeft dat hij aan het werk gaat in de focus booth, de focus booth zich automatisch aanpast aan zijn voorkeuren : de bureau-hoogte wordt ingesteld en de schermen gaan mee naar boven, de lichten en airco gaan naar een bepaalde stand, de achtergrond en muziek passen zich automatisch aan, de agenda en taken worden opgeladen op het scherm aan de hand van een integratie met je werkagenda,…

De mogelijkheden zijn talrijk wat maakt dat we het effectieve stageproject kunnen afstemmen op jouw persoonlijke interesses.

Een aantal andere uitbreidingen :

  • Een lampje dat aangeeft of de focus booth bezet is.
  • De lichten en schermen gaan automatisch aan van zodra er een externe bezoeker over de vloer gaat komen, wat je via API’s kan binnenhalen uit de centrale agenda waarin dit ingepland wordt.
  • Extra omgevingen toevoegen en animaties, rekening houdende met dat het 1 afbeelding zijn die over drie 77-inch schermen gespreid wordt.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je helpt het Userfull-team aangenamer te kunnen werken in en met de leukste ruimte in het gebouw.
Hier kan je alvast een sneak peak werpen op onze focus booth : https://www.userfull.be/nl/nieuws/blog/en-ook-nog-een-grote-dankjewel-aan-bene-en-samsung-onze-partners-achter-de-schermen

 

illustration

Over onze stageprojecten 

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

Over stage lopen bij Userfull

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

Wat doet Userfull? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.