Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Applicatieontwikkeling en data management - ontwikkel in PowerBI marketingselectietools en automatisatie van datastromen

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Er bestaan vandaag verschillende marketing tools die communicatie met de buitenwereld vergemakkelijken. Dit kan via fysieke kanalen zijn, maar steeds meer gebeurt marketing en communicatie via e-mail, social media, website, landing pages,… De huidige tools zijn erg algemeen en voorzien niet altijd in specifieke noden van ons en onze klanten. Wij gelover dat er nog veel ruimte is voor ondersteunende marketing tools. Daarom geven we jou graag de kans om de huidige gaps te achterhalen en zelf tools te ontwikkelen die ingezet kunnen worden bij Userfull en onze klanten.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Je ontwikkelt tools die ondersteunend werken voor marketing aan de hand van PowerBI. Onze klanten hebben een hele hoop data waar ze nuttige dingen mee kunnen doen. Wil jij leren hoe je een datamodel anders moet opmaken voor gepersonaliseerde marketing ten opzichte van een datamodel voor rapportering? Wil jij leren hoe je data visueel het beste weergeeft ? Of hoe je automatisaties kan opzetten naar andere platformen zoals Adwords, Facebook, Instagram,… op basis van het maken van een aantal selecties op die data ?

Dan is dit stageproject op maat voor jou.

  • Je analyseert bestaande marketingtools en zoekt gaten in de markt. Userfull heeft hiervoor al documentatie die je kan gebruiken in je onderzoek.
  • Je analyseert de marketingnoden voor verschillende scenario’s en type bedrijven.
  • Aan de hand van PowerBI zet je (al dan niet met behulp van collega’s) de juiste datamodellen op, sluit je PowerBi aan op het datamodel en zet je bepaalde automatisaties op.
  • Je test je tools binnen Userfull en optimaliseert hen indien nodig.

Mogelijke technologieën : Microsoft PowerBI, Microsoft SQL Server, integraties met social media platformen, webapplicaties ontwikkelen,…

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

De oplevering is zeer vrij aangezien je zelf zal bepalen welke tools je zal ontwikkelen. Algemeen lever je één of meerdere tools op die onze digitale communicatie en die van klanten zal ondersteunen.

 

illustration

Over onze stageprojecten 

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

Over stage lopen bij Userfull

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

Wat doet Userfull? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.