Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Applicatieontwikkeling en data management - ontwikkel in PowerBI een reportingtool

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Userfull gebruikt vandaag een project management tool dat gebruikt wordt door alle teams en dus het volledige traject van pre-sales tot facturatie doorloopt. Op dit moment is er geen duidelijke manier van rapporteren en is er geen overkoepelend dashboard dat we kunnen gebruiken om analyse uit te voeren op onze dagelijkse proceswerking. Als we een duidelijk beeld krijgt van hoe onze processen verlopen kunnen we makkelijker optimalisaties in het hele bedrijf doorvoeren.  Dit is ook een vraag die bij onze klanten relevant is.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Als stageopdracht zal je dus een rapporteringstool ontwikkelen in Power Bi dat de resultaten van alle teams bevat, vergelijkt en analyseert. Je zal zowel nadenken over welke bedrijfs-KPI’s belangrijk zijn om mee te nemen in deze rapportering en hoe je dit best visueel verwerkt tot een duidelijk overzicht. Je collega’s bij Userfull leren je de dingen die je moet weten om een datamodel voor reporting op te zetten waardoor je dankzij samenwerking en het uitbreiden van je eigen skills tot je eigen tool komt.

  • Je bepaalt de nodige KPI’s voor je rapportering. Hiervoor zal je zowel opzoekwerk uitvoeren als praten met collega’s bij Userfull om hun noden te bepalen. Hierbij denkt je ook na over welke koppelingen tussen de team-noden er nog gemaakt dienen te worden.
  • Je ontwikkelt een rapporteringstool aan de hand van PowerBI.
  • Je bepaalt hoe je je data visueel zal voorstellen
  • Je leert hoe je koppelingen kan maken met andere platformen
  • Je test je rapporteringstool en optimaliseert deze

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Als resultaat lever je je eigen ontwikkelde rapporteringstool op dat zal gebruikt worden om onze processen te analyseren binnen Userfull, maar ook kan geïmplementeerd worden bij klanten. Je helpt met andere woorden bedrijven om hun succes te vergroten doordat ze hun processen makkelijker kunnen optimaliseren.

 

illustration

OVER ONZE STAGEPROJECTEN

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

OVER STAGE LOPEN BIJ USERFULL

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

WAT DOET USERFULL? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.