Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Applicatieontwikkeling en data management - bouw een centrale database

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Alle data in een bedrijf is meestal verspreid over verschillende applicaties. Zo verlies je al snel het overzicht en wordt het moeilijk om goede analyses te maken. Onze klanten vragen daarom regelmatig naar een centrale database dat de data van al hun applicaties kan samenbrengen en rapporteringen kan ophalen volgens specifieke rechten van de werknemers.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Voor dit stageproject zet je een centrale database op – met behulp van onze experten in databases die met jou het denkwerk zullen opnemen – en verbind je de verschillende applicaties van Userfull die relevante data bevatten, met deze database.

Als je hiermee nog niet genoeg hebt, breiden we je opdracht verder uit :

  • Met het bouwen van rapportering op de data in de database aan de hand van PowerBI.
  • Met het opzetten van synchronisaties tussen verschillende systemen zodat de informatie mooi doorloopt van het ene naar het andere systeem. Zo kan je een sync opzetten van de contacten in het project management systeem naar de GSM van de medewerker, op basis van de projecten en diens contactpersonen waar die het laatst op gewerkt heeft.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je database kan gebruikt worden bij Userfull en geïmplementeerd worden bij verschillende klanten. Dit is een unieke kans om echt een verschil te maken in de werking van meerdere organisaties.

 

illustration

Over onze stageprojecten 

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

Over stage lopen bij Userfull

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfull’er te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

Wat doet Userfull? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.