Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

STAGES BIJ USERFULL

Applicatieontwikkeling - centraal rechtenbeheer van alle applicaties

illustration

WAAROM DIT PROJECT ?

Enerzijds werken we met Office365 en anderzijds werken we met een hele hoop andere applicaties waarvoor we elke keer dat er iemand nieuw start, een gebruiker moeten aanmaken die bepaalde rechten heeft binnen bepaalde applicaties. Zo moet niet iedereen overal administrator-rechten hebben en zijn er verschillende rollen die van toepassing kunnen zijn.

WELKE ACTIVITEITEN ZAL JE KUNNEN UITVOEREN ?

Jouw opdracht bestaat eruit een webapplicatie te ontwikkelen waarin de gebruiker een account voor iemand nieuw 1 keer hoeft aan te maken, de rechten juist moet aanduiden en dat achterliggend (wat jij dan programmeert) de rechten naar de applicaties op de juiste manier pusht – indien de API van de applicatie dit toelaat uiteraard. Je kijkt niet enkel naar de huidige werking, maar voorziet ook dat het in de toekomst makkelijk is om nieuwe applicaties toe te voegen aan het platform dat jij ontwikkeld hebt.

WAT IS JOUW RESULTAAT ?

Je levert een winstgevende tool op die de werking van onze organisatie optimaliseert en ons heel wat tijd zal besparen bij de verwelkoming van elke nieuwe collega of aanpassingen van rollen in het huidige team.

 

illustration

Over onze stageprojecten 

Alle projecten omvatten zowel de analyse, het ontwerp, de praktische uitvoering, testen en optimalisaties, oplevering alsook documenteren. De verschillende stappen zullen samen in een projectplan gegoten worden dat opgesteld wordt door de student(en) met hulp van de stagebegeleider. Project management behoort ook tot het takenpakket alsook het capteren van de noden met de ‘klant’ (= iemand van Userfull). Met andere woorden : je leert hier op projectmatige basis van A tot Z werken. 

Alle projecten kunnen zowel door 1 persoon als door een groepje van 2 studenten uitgevoerd worden. De exacte scope van het project (wat lever je wel en niet op) bespreken we samen naargelang of je alleen bent of samen werkt.

Bij de stageprojecten hebben we geprobeerd aan te geven waar de focus op ligt (Applicatieontwikkeling, Systeem- en Netwerkbeheer of Softwaremanagement). Heb je een andere insteek of richting gekozen, geen zorg, je bent meer dan welkom eender welk stageproject aan te vragen. We willen hiermee gewoon duiding bieden rond waar de focus op ligt.

 

illustration

Over stage lopen bij Userfull

Userfull staat garant voor een stagewerking waarbij je als stagiair binnen je projecten veel vrijheid krijgt om mee te denken en het project mee vorm te geven naar jouw interesses en de zaken die jij wilt leren. Naast de projectwerking zorgen we ervoor dat je je volledig onderdeel van het team voelt door je als een volwaardige Userfuller te behandelen. We hebben een tuin met volleybal-veld ter beschikking waar je met de mede-stagiairs (elk jaar hebben we er zo’n 10-tal) het kan opnemen tegen de Userfullers en we bieden de mogelijkheid veel bij te leren, zowel op persoonlijk vlak als binnen je IT-expertise. Je zal niet alleen bijleren rond je eigen project, maar ook rond hoe een projectwerking binnen een IT-bedrijf eruit ziet alsook hoe we noden van klanten vertalen naar IT-projecten, hoe collega’s business analyse doen of tijdens onze UF Academy : kennisdeling rond eender welk topic dat collega’s en externen maar willen delen. 

Wat doet Userfull? 

Userfull biedt IT-advies en –implementatie aan : wij helpen klanten groeien door advies te bieden op vlak van IT en welke projecten ze kunnen uitvoeren gegeven de noden die ze als organisatie en als mensen hebben alsook door deze projecten te implementeren, al dan niet met behulp van partners met een specifieke expertise.

Klik hier voor een filmpje over een dag werken bij Userfull.