Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Events

Gisteren kregen we ongewoon bezoek uit Antwerpen. De eerstejaarsstudenten Toegepaste Informatica van Karel de Grote-Hogeschool konden een kijkje nemen achter de schermen bij Userfull en ze leerden alles over het reilen en zeilen van een bedrijf in de IT-wereld.

Presentatie

Bij aankomst kregen de studenten een presentatie in de opleidingsruimte waarin ze al voor een eerste keer kennis konden maken met Userfull. Ze kregen onder andere te horen wat een werkdag inhoudt op alle departementen zoals op System Engineering, Development en Solution Architecture. Ze merkten onder andere op dat er in Development niet enkel code geschreven wordt, maar dat er ook slimme en toekomstgerichte oplossingen voor onze klanten bedacht worden.

Daarnaast ontdekten ze ook de projectmatige aanpak van Userfull en de visie op Het Nieuwe Werken. Hoe verloopt de samenwerking met klanten? Hoe werkt Userfull als team samen? Hoe zetten zij IT in als meerwaarde voor het bedrijf? Allemaal vragen die de studenten na de presentatie perfect konden beantwoorden.

Rondleiding

Na de presentatie was het tijd om de benen te strekken. De studenten kregen een rondleiding waarin zij met hun eigen ogen konden zien hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. Ze troffen er onder andere de clean desks aan waardoor elke werknemer elke dag op een andere bureau kan zitten, de standing desks waardoor werknemers al staand en ergonomisch kunnen werken, de meetingrooms voor overleg en de silent desks waar men geconcentreerd aan één taak kan werken.

Vragenronde

Om af te sluiten konden de studenten al hun vragen afschieten op onze collega's Nick en Karim. Ze vroegen zich bijvoorbeeld af aan welke projecten Nick en Karim werken, in welke codes de mensen van Development programmeren, met wie ze samen werken, en hoe een dagdagelijkse dag er voor hen uit ziet.

Ook het reilen en zeilen bij Userfull ontdekken?

Kom met ons in contact

 

 

Location of this event

Saint Quentinstraat 28, 1000 Brussel