Userfull deelt award uit voor beste website aan jonge ondernemers

Dinsdagavond 12 mei zakte Userfull af naar het Provinciehuis te Leuven voor de Vlajo Mini Star Awards. Eveneens aanwezig waren meer dan 100 jong-ondernemers die genomineerd waren voor hun creatieve startup. We hadden de eer om de award voor beste website uit te delen aan Switcha en Couleur Odeur.

 

Jonge ondernemers

Net zoals er bedrijven in allerlei vormen en kleuren bestaan, zijn er ook ondernemers van alle leeftijden. En het zijn vooral de jonge ondernemers die jaar na jaar op de steun en inspiratie van Vlajo kunnen rekenen. Via verschillende initiatieven zet Vlajo zich in om ondernemerschap bij jongeren te stimuleren, van groot tot klein. U zou het misschien niet denken, maar dankzij Vlajo zijn er dit jaar alleen al meer dan 500 mini-ondernemingen opgestart in Vlaanderen. En dan spreken we hier enkel nog maar over de mini’s, waarmee Vlajo zich richt op leerlingen van de derde graad.

Het opstarten van uw eigen mini-onderneming is enorm leuk, maar vergt ook een hoop inspanning en een slimme aanpak. De leerlingen kiezen of maken zelf hun eigen producten of diensten en stellen het bijhorend businessplan op. Vervolgens beheren ze hun mini-onderneming volgens de regels van de kunst. Ze voeren de boekhouding, doen marktonderzoek, organiseren verkoopmomenten, houden aandeelhoudersvergaderingen en meer. De nadruk ligt op het eerst denken en dan effectief doen!

Mini star awards: beste website

Na een jaar hard werk is het tijd om beloond te worden. Binnen de verschillende categorieën vielen er telkens twee laureaten in de prijzen. Eentje binnen Halle-Vilvoorde en eentje binnen Leuven. De categorieën reikten van ‘meest innovatief’ tot ‘meest duurzaam’ en ‘beste website’. Aangezien de hosting van de websites van de mini-ondernemingen vrijwillig door Userfull wordt gedaan, kregen we de eer om twee finalisten te benoemen. Op basis van onder andere design, gebruiksvriendelijkheid en mobile responsiveness zijn de twee winnaars uit de bus gekomen. Proficiat aan Switcha en Couleur Odeur!

Hieronder het winnend team van Couleur Odeur:

Couleur Odeur winnend team

Hieronder het winnend team van Switcha:

Ontdek hieronder wat het wilt zeggen om een jong ondernemer te zijn en bezoek Vlajo voor meer informatie.